Instalarea unui SSD pe calculator este o idee bună, deoarece va face PC-ul vostru mai rapid. Acesta va porni mult mai repede, la fel și programele – rulează mai rapid, în general face utilizarea calculatorului mult mai plăcută. Ai două variante pentru care poți opta, în funcție de necesitățile calculatorului tău.

SSD are o multitudine de avantaje:

1. Viteza de acces a fișierelor și a aplicațiilor este punctul forte al SSD-urilor. Fișierele și aplicațiile se vor deschide aproape instantaneu, de parcă ți-ai schimbat calculatorul cu totul. Spre exemplu, în cazul în care alegi noile SSD 2019 - 860 QVO sau 970 EVO PLUS de la Samsung, vei obține o viteză de citire și scriere de până la 550 și 520 MB / s. Modelul 860 QVO oferă o viteză de încărcare a computerului de aproximativ 60% mai mare, accelerează descărcarea fișierelor arhivate cu 110% și vă permite să copiați datele cu 250% mai rapid decât unitățile de disc obișnuite (HDD).

2. Eficiență energetică ridicată. Modelul 970 EVO Plus oferă o viteză de scriere de până la 53% mai rapidă și este mai eficient din punct de vedere energetic decât modelul precedent, EVO 970. Viteza secvențială de citire și scriere pe noua unitate atinge 3500 MB / s și respectiv 3300 MB / s, în timp ce viteza de citire aleatorie este de până la 620 000 IOPS, scrierea aleatoare este de până la 560 000 IOPS 2. În general asemenea dispozitive reduc și consumul de curent electric, mărind capacitatea de lucru a bateriei cu până la 30 de minute.


3. Rezistența crescută la șocuri. Fiind portabile, laptopurile sunt mai expuse căzăturilor.  SSD-urile oferă laptopurilor o rezistență mult mai mare la șocurile fizice decât hard disk-urile. Pe lângă rezistență, modelul 860 QVO, se bucură și de o excelentă performanță.

4. Fiabilitatea crescută. Dacă în momentul lansării primelor SSD-uri pe piață s-au întâlnit probleme de fiabilitate, cele mai noi, precum 970EVO PLUS de la Samsung, au timpul mediu între defecțiuni mai mare sau egal decât cel al hard-disk-urilor.

5. Defragmentarea nu mai este necesară – cele două modele fiind foarte ușor de integrat pe orice tip de calculator aveți.

6. Mult mai accesibil. Înainte de apariția modelului Samsung 860QVO, era dificil să-ți imaginezi un SSD care să combine un nivel atât de înalt de viteză și fiabilitate și oferit la un preț comparabil cu prețul unei unități de disc (HDD). Accesibilitatea este doar unul dintre multele factori care fac ca această unitate să fie cu adevărat revoluționară, aceasta fiind - prima unitate terabyte SSD.


7. Dimensiuni mai mici. Acest aspect este vizibil mai ales în cazul ultrabook-urilor. SSD-urile ajută la obținerea unui profil foarte subțire al acestora, ce nu ar putea fi obținut folosind un „hard-disk tradițional”.

8. Greutatea redusă. Un aspect pozitiv, cu toate că nu este chiar atât de sesizabil în cazul laptopurilor. Comparativ cu un hard-disk de PC (3.5) un SSD cântărește mai puțin cu aproximativ 300 de grame, însă comparativ cu hard-diskurile de laptop nu sunt diferențe considerabile.

9. Garanție de 5 ani. Foarte puține modele disponibile pe piață vor oferi ă garanție (atât de mare). Termenul este valabil în cazul modelului 970EVO PLUS.

10. Zgomot și vibrații insesizabile. Pentru că au părți în mișcare, hard-disk-urile fac zgomot și transmit vibrații carcasei calculatorului. Aceasta este mult mai deranjant simțită în cazul unui laptop, mai ales când lucrezi în liniște sau urmărești un film. În cazul ambelor modele prezentate pe piață de Samsung, acest zgomot este practic insesizabil.


Alege SSD-ul perfect pentru computerul tău și bucură-te de mai multă viteză, operativitate și eficiență în tot ce faci.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.