Deliu a spus că nu regretă că PLDM nu a participat separat la alegerile parlamentare din această iarnă.

„Dacă participam și nu treceam pragul, îmi dădeam demisia de la președinția partidului. Noi am dat dovadă de maturitate politică – nu am candidat doar pentru a fi în buletinul de vot. Nu regret deloc această decizie. PLDM a înțeles că șansele de a participa ca un concurent electoral separat sunt minime”, a menționat Deliu.

Totuși, el a amintit că PLDM nu participă deja la trei scrutine consecutiv. „Nu am participat la pezidențiale, locale anticipate și parlamentare. Neparticiparea partidului la alegeri împinge formațiunea spre uitare. De aceea, în cadrul discuțiilor la partid, am decis vom participa la alegerile locale din acest an. Ele se deosebesc de cele parlamentare, aici depinde cum vom selecta candidații pentru fotoliile de primari sau consilieri și sperăm că astfel partidul se va reîntoarce pe făgașul normalității”, a spus fostul deputat.

Amintim că PLDM a participat la alegerile locale din 2015, iar candidatul acestora la Primăria Chișinău a fost Serafim Urecheanu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!