„Ruta nu mai este rentabilă”

Contactat de AGORA, proprietarul companiei care deservește ruta 137, Oleg Alexa, a declarat că aceasta nu mai este rentabilă. „Situația nu strălucea înainte dar începând de ieri (n. r. - odată cu introducerea liniei de troleibuz) nu mai are sens. Noi nu suntem dotați. Troleibuzele primesc de la buget pentru dotare, iar noi nu”, a spus proprietarul.

Potrivit lui, șoferii care până astăzi au lucrat pe ruta 137 vor primi propuneri de a lucra pe alte rute de maxi-taxi.

Cum circula ruta 137

În Chișinău, ruta de maxi-taxi 137 circulă pe străzile Uzinelor și Ismail, având următorul itinerar:

Tur: în raza com. Bubuieci: str. M. Eminescu, str. 27 August, str. T. Bubuiog, în raza or. Chişinău: str. Uzinelor, str. Ismail, str. Grigore Ureche, str. Sf. Gheorghe, str. Avram Iancu;

Retur: în raza or. Chişinău: str. Avram Iancu, str. Ismail, str. Uzinelor, în raza com. Bubuieci: str. T. Bubuiog, str. 27 August, str. M. Eminescu.


Începând de luni, 25 martie, locuitorii din Bubuieci pot veni la Chișinău cu troleibuzul. Pe ruta nr. 37 au fost puse în circulație trei unități cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 24 de minute.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!