„În iunie 2019, dacă se reușește cu numirea noului Guvern, vom fi gata să lansăm extensia  „Prima Casă 4”. Va fi un element suplimentar de suport pentru beneficiarii  „Prima Casă” și va fi un program accesibil în funcție de salariile pe care le primesc beneficiarii”, a declarat Ion Chicu.

Ministrul Finanțelor a adăugat că în primul an de activitate de proiectul „Prima Casă” au beneficiat 1800 de familii.

„Valoarea locuințelor procurate este de 1 miliard 25 de milioane de lei.  Cifra vorbește despre multe. Este clar că un miliard de lei în circulație economică înseamnă foarte mult.Costurile compensațiilor din bugetul de stat  sunt de 1,3 milioane de lei. Contribuția la bugetul public național a beneficiarilor depășește 5 milioane de lei lunar. Când comparăm aceste cifre vedem că tabloul este elocvent când vorbim de costuri și beneficii”, a explicat Chicu. 

Autoritățile au planuri mari pentru viitorul acestui proiect:

„Anual vom avea 3200 de beneficiari, deci 15000 de beneficiari către anul 2023. Aplicând aceeași formulă de calcul, acești 15000 de beneficiari ar contribui anual la bugetul de stat cu 720 de milioane de lei numai sub formă de impozite și taxe”.

Programul  „Prima Casă” a fost lansat pe 21 martie 2018. Beneficiari ai programului „Prima Casă” pot fi cetățeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, angajați oficial în țara noastră și cu venituri oficiale. De asemenea, aceștia nu trebuie să dețină în proprietate nicio locuință în decursul ultimelor 12 luni până la data depunerii cererii și nu trebuie să aibă un credit ipotecar în derulare.   Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!