Reprezentanții ACUM au anunțat că sunt gata să-și asume guvernarea, în acest scop propunând doi pași importanți:

1. înaintatea din partea blocului ACUM a candidaturilor lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu la funcția de președinte al Parlamentului și, respectiv, prim-ministru

2. deputații să sprijine și să voteze inițiativele noastre antioligarhice

Putem forma un Guvern și știm ce trebuie să facem pentru a scoate R. Moldova din capitivitate”, au declarat aceștia, anunțând și semnarea unui acord de cooperare dintre PAS și PPDA, prin care transformă blocul electoral ACUM într-un bloc politic cu aceeași denumire.

Potrivit Maiei Sandu, după votarea pachetului antioligarhic de legi, blocul ACUM poate să-și asume guvernarea sub forma unui Guvern minoritar.

Ne asumăm un risc. E clar că în orice moment o eventuală coaliție poate să sancționeze acest Guvern. Dar noi riscăm pentru că credem că suntem singura forță politică credibilă, care poate să restabilească încrederea cetățenilor și a partenerilor externi. Este soluția noastră pentru a scoate țara din impas”, a mai spus Maia Sandu.

Citește și: Blocul ACUM se divizează în două fracțiuni parlamentare, coordonate de un „consiliu politic”

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova este izolată pe plan internațional, iar relația cu partenerii europeni e compromisă.

Frica, șantajul, și coruperea sunt instrumentele folosite de această guvernare. R. Moldova se află într-o situație gravă, lucrurile nu mai pot continua așa”, a declarat lidera PAS.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!