Potrivit Maiei Sandu, chiar dacă vor există două fracțiuni aparte, acestea își vor coordona împreună activitatea.

Totodată, potrivit lui Andrei Năstase, deputații neafiliați politic, care au acces în Legislativ pe lista electorală a blocului, vor adera la cele două fracțiuni.

Din bloc „electoral” în unul „politic”

Reprezentanții ACUM au anunțat că structura electorală creată înainte de parlamentarele din 24 februarie va lua forma unui „bloc politic”. Aceștia au subliniat „unitatea și solidaritatea” blocului, sub noua denumire de Blocul politic ACUM - DA PAS, al cărui scop principal declarat este eliberarea Republicii Moldova din captivitate, instaurarea statului de drept, creșterea economică și readucerea în albia democrației europene.

Potrivit lui Igor Munteanu, blocul politic „va întreprinde toate acțiunile din programul electoral al blocului electoral ACUM”.

În același timp, reprezentanții ACUM susțin că se va merge în aceeași componență în campania electorală pentru alegerile locale din acest an.

Citește și: ACUM îi propune pe Năstase și Sandu la funcțiile de președinte al Parlamentului și prim-ministru (VIDEO)

Amintim că blocul electoral ACUM a intrat în Legislativ cu 26 de mandate, mai puține decât PSRM (35) și PDM (30).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!