Am ajuns la Ialoveni dimineața, atunci când oamenii tind să ajungă la muncă în capitală. Am găsit multă lume în stație – o parte în așteptarea microbuzelor, alta – în așteptarea troleibuzelor. Am găsit și șoferi nemulțumiți. Conducătorii de maxi-taxi s-au plâns că, de la lansarea rutei nr. 36, numărul pasagerilor a scăzut. „Lumea care lucrează la piață se duce cu troleibuzul. Noi – cu cei care merg până la pod (n.r. podul din strada Miorița), mai mult cu studenții lucrăm. Veniturile au scăzut foarte mult, cu vreo 60%”, ne-a spus un șofer de microbuz.

Vezi și: Scandal printre călătorii liniei de microbuze care duce spre Ialoveni. Pasagerii, debarcați dacă nu au bilete (FOTO)

De partea cealaltă, oamenii simpli s-au arătat încântați de troleibuzele care circulă până la Ialoveni. Iată câteva declarații ale acestora:

„Vine întotdeauna la timp. Și, într-adevăr, te simți mai bine. Spațiu e mai mult, nu răsuflă nimeni deasupra ta”.

„Cu microbuzul nici nu vezi unde ești. Trebuie să stai aplecat ca să te uiți unde ai ajuns, când să cobori”.

„Ar fi de dorit mai multe (n.r. troleibuze) și e foarte bine cu troleibuzul. Seara, când vii din oraș, de la str. Ștefan cel Mare, ultimul troleibuz e la ora 22:00. E foarte bine. Înainte noi nu ne puteam deplasa de la Ștefan cel Mare încoace”.

Totuși, oamenii spun că microbuzul ajunge mai repede la destinație. „Dacă mă grăbesc la serviciu, nu-mi permite vremea, cu microbuzul e mai repede. Îmi pare că ajunge mai repede cu vreo 15-20 de minute”, a spus o femeie.

Despre prezența candidatului PDM în circumscripția Ialoveni, Monica Babuc, la evenimentul de lansare a liniei de troleibuz se discută și astăzi în transport. „Mi-a venit și mie un gând. Troleibuz Monica Babuc a dat, dar ea n-a câștigat. Iată asta e „cea mai bubă” pentru dânșii”, comenta un călător.

Vezi și: Au făcut sau nu demersuri la Primărie candidații PD care „taie panglici” la lansările de troleibuze? Răspunsul lui Codreanu (VIDEO)

Am urcat și noi într-un troleibuz. Acesta a pornit la drum la ora programată. Din centrul orașului Ialoveni și până la strada Miorița din Chișinău am ajuns în 20 de minute. Am achitat pentru o călătorie patru lei.

Troleibuzele din Chișinău ajung și în câteva suburbii: Sângera, Stăuceni, Trușeni, Durlești și Bubuieci. Fiți cu ochii pe AGORA! O altă călătorie cu troleibuzul urmează...

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!