La finalul discuțiilor, doar democrații au ieșit în fața presei, nefiind însoțiți de președinte.

„În cadrul acestor discuții șeful statului a remarcat blocajul și s-a interesat care este viziunea PD referitor la situație. Am transmis șefului statului că PD este deschis dialogului cu toate formațiunile politice care vor să evite criza politică, economică și socială care ar putea urma după blocaj. PD are intenția de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară ca să stabilizăm situația în țară și să oprim incertitudinea”, a declarat Plahotniuc în fața presei. 

El a subliniat că „dacă va fi un blocaj și alegeri anticipate, asta se va datora nu democraților, ci altor formațiuni politice”.

„Noi, PD, suntem deschiși dialogului politic, suntem flexibili, vrem o majoritate stabilă și responsabilă. Vom fi la legătură, comunicăm și vă vom anunța când situația se va schimba”, a afirmat Plahotniuc.

Amintim că prima dată Candu și Filip s-au întâlnit cu Dodon, la o întâlnire trilaterală, în februarie 2017. Ei au discutat existența oficiului NATO la Chișinău, Acordul de Asociere RM-UE, modificările în Consitituție, alegerile anticipate și legea care pune miliardul pe umerii cetățenilor. 
FOTO: Privesc.eu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!