„Am elaborat o propunere și am spus că ne putem asuma responsabilitatea chiar în cadrul unui guvern minoritar după ce se votează un președinte al Parlamentului din partea Blocului ACUM. După ce se votează toate legile care ar veni să elibereze instituțiile de controlul clanului oligarhic. După aceea Blocul își poate asuma responsabilitatea pentru actul guvernării, chiar în situația în care nu avem suficiente voturi în Parlament care să ne asigure un vot confortabil pentru un Guvern”, a declarat Maia Sandu.

Co-liderul formațiunii a mai spus că veniturile interne ale țării noastre nu au de unde să crească în situația în care economia este anemică. Sandu și-a exprimat convingerea că blocul ACUM este singura formațiune capabilă să restabilească rapid relațiile cu partenerii externi și să obțină susținere din afară pentru Moldova.

Întrebată de jurnaliști de ce a refuzat să dea mâna cu șeful statului, Maia Sandu a refuzat să facă vreun comentariu. Nu este pentru prima dată când co-lidera blocului ACUM refuză să se salute cu Igor Dodon. În timpul campaniei electorale din anul 2016, înainte de o dezbatere televizată, Sandu a avut aceeași atitudine față de Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!