Întrebat  despre lucrurile pe care trebuie să le știe spectatorii despre actori, Alexandru Pleșca spune că: „Actorul nu trăiește cu aer. Actorul este om, iar teatrul are nevoie de apreciere”.

Totodată, Alexandru Pleșca ne spune că nu este ușor să fii actor de teatru.

„Cel mai greu este să reziste. Să facă teatru. Sunt colegi, actori foarte buni, actori talentați, care din păcate nu au reușit, au cedat.

Nu își imaginează viața fără teatru pentru că le este practic a doua casă, este ceea ce a devenit parte din ei.

„Nu m-am gândit să renunț. Pentru mine teatrul înseamnă cel mai bun prieten, înseamnă ceea ce nu m-a trădat niciodată”, mărturisește actrița Ana Tkacenco.

Actrița Angela Ciobanu ne-a spus că actorii trebuie respectați: „Pentru că își sacrifică viața, sănătatea și fac asta, evident, pentru spectator, pentru că sunt oameni și pentru că meseria aceasta este foarte grea.”

Iar despre cei care dau viață teatrului trebuie neapărat să fie știute câteva lucruri: „Actorii iubesc atenția, de asta sunt pe scenă înconjurați de lumini. În special actrițele iubesc florile. Totodată, actorii iubesc să pună multe întrebări, iar prin intermediul spectacolelor să-și găsească răspunsuri la ele”, povestește actorul Ghenadie Gâlcă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!