Ion Terguță, care a candidat la parlamentare pe circumscripția Nisporeni, din partea blocului ACUM, a postat pe Facebook un video de la votul de demitere. În video se vede că în favoarea demiterii votează și Tudor Deliu. „O imagine cât o mie de cuvinte. Modul detașat în care Tudor Deliu a pus la vot cererea celor 51 despre care nu știa”, a comentat Terguță.

Imaginile au fost postate după ce Deliu declarase că „fiind pus în situația dată” s-a „conformat”. „Eu tot timpul l-am apreciat pe dl. Terguță, mai ales în timpul în care a răspuns de comunicare în partid, dar dacă 51 de membri ai consiliului au cerut, atunci nu trebuie să fie motiv de supărare. Nu l-a expulzat nimeni pe Terguță. El a rămas membru al Consiliului Național și membru de partid”, spunea ieri Deliu la TVR.

Amintim că vicepreședinții PLDM și membrii Biroului Permanent Central au fost demiși din funcție. Decizia a fost anunțată de partid după ce a avut loc ședința Consiliului Național Politic. Printre cei demiși sunt Maria Ciobanu, Ion Terguță și Viorel Cibotaru. Potrivit ProTV, opt dintre cei demiși au de gând să-și depună carnetele de partid, întrucât s-ar simți forțați să părăsească partidul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!