Lista candidaților la europarlamentare a partidului Pro România va arăta în felul următor:

1. Victor Ponta (fost premier al României)

2. Corina Crețu (comisar european în funcție)

3. Mihai Tudose (fost premier al României)

4. Iurie Leancă (fost premier al Republicii Moldova)

„Pro România va face anunțul oficial într-o zi cu semnificație specială. Fostul premier al Moldovei, Iurie Leancă, va fi anunțat chiar pe 27 martie, ziua unii Basarabiei cu România”, scrie presa de peste Prut.

Conform sondajelor de opinie, partidul Pro România are între 8% și 10%, ceea ce le-ar permite să obțină 3 mandate de europarlamentar. Victor Ponta a anunțat că se va retrage de pe listă, iar posibilii reprezentanți în Parlamentul European ar putea fi Corina Crețu, Mihai Tudose și Iurie Leancă.

La finele lunii ianuarie, Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, și Partidul PRO România, condus de Victor Ponta, au semnat, la Chișinău, un Acord de Colaborare și Parteneriat. „Conform textului Acordului, formațiunile politice își propun să întărească legăturile între România și Republica Moldova, să coopereze permanent pentru a rezolva problemele pe care le au cetățenii, să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, partidele s-au angajat să se sprijine reciproc în toate procesele electorale și să contribuie la înfrățirea localităților de pe cele două maluri ale Prutului”, se arată într-un comunicat publicat în ianuarie de către PPEM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!