Alte două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi şi la un adult din municipiul Chişinău. Acesta s-a întors, recent, de la competiţii sportive organizate în Dubai. Cazurile se află în proces de investigare. 

Conform datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 357, dintre care 341 - anul trecut. 

O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. 

Rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!