„Este cert! Voi convoca referendumul pentru Justiție pe 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa Justiției, declanșat de când a preluat guvernarea. Trebuie să punem punct practicilor de a da OUG-uri și să punem punct modului în care guvernează PSD. Avem premisele unui dezastru pentru România. Este complet nejustificată importanța pe care Guvernul o acordă acestor OUG-uri. Codul penal încă se discută în Parlament. Pesediștii trebuie să înceteze atacurile la adresa Justiției.

Marea dilemă a președintelui Iohannis este în continuare cum va suna întrebarea pentru populație, scrie Europa Liberă. Esența plebiscitului ar fi, însă, un semnal public anti-corupție.

Iohannis are termen până pe 4 aprilie să convoace referendumul, pentru a se încadra tehnic și legal în fereastra care să-i permită să facă referendum pe 26 mai.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!