„Plahotniuc crede că are șanse să preia puterea la anticipate. PD cu ce ar rămâne în urma unei coaliții cu PSRM? Cine are majoritatea, acela are funcția de premier și de președinte. Și PD cu ce să rămână? Cu funcția de speaker? Eee. Unde e premier, este Ministerul Finanțelor, iar acolo e și Vamă, și fisc. Nu cred că Plahotniuc vrea coaliție, el vrea anticipate, odată cu localele”, a spus Ghimpu la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Liberalul crede că PD are șanse mari la un nou scrutin. „Șansele cele mai mari le are PD: putere administrativă, primari... La locale prezența e mai mare, pentru că omul își alege primarul, iar odată cu asta va vota și deputații. El acum are rezultatele pe fiecare circumscripție și vede unde să depună efort”, consideră fostul președinte interimar.

Amintim că actualmente fracțiunile din Parlament negociază o coaliție, în contextul în care niciuna nu deține majoritatea parlamentară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!