32% dintre respondenți au spus că nu consumă cafea și tot atâția o beau de câteva ori pe zi. Cafeaua e preferată într-o proporție mai mare de persoanele din mediul urban. Șapte dintre zece amatori de cafea au până la 50 de ani, iar 38% sunt funcționari publici, specialiști și muncitori calificați.


Cele mai multe dintre persoanele care nu beau cafea sunt din mediul rural. 60% dintre acei care nu beau cafea consumă ceai de câteva ori pe zi. Mai mult de jumătate au vârsta de 51+ ani și 55% sunt agricultori, pensionari sau persoane neangajate.


Comparativ cu Europa, nu suntem un popor iubitor de cafea – în Marea Britanie, de exemplu, tocmai 59% dintre persoane beau câteva cafele pe zi – aproape de 2 ori mai multe decât în Moldova și doar 21% nu o consumă deloc. 

Nu suntem mofturoși – jumătate dintre acei care beau cafea afirmă că nu au o preferință anumită și consumă orice tip de cafea. Pe locul doi și trei în preferințe se plasează cafeaua Americano și Espresso, fiind consumate de câte 10% și, respectiv, 9% dintre respondenți. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!