Voronin consideră că Diacov a câștigat „nelegitim” la Cimișlia. „Avem documente. În satul Bașcalia au participat vreo 2.900 de oameni, dar au socotit numai 1000 de buletine. Toți tac! Observatorii au mers pe la toate beciurile din Moldova”, crede Voronin.

Întrebat dacă nu-i va fi dor de fostul său coleg, Voronin a întrebat retoric: „Eu ce, n-am ce face? Mi-era lehamite de Diacov în Parlament, nu vreau să-l văd voobșă, el i-a trădat pe toți, și pe Snegur, și pe Lucinschi. Transmiteți lui Diacov că el trebuie să fie om cumsecade și să-și depună mandatul. L-ai văzut vreodată sincer pe Diacov? Fă-ți cruce!”, i-a spus Voronin moderatorului Vasile Munteanu.

El a mai glumit spunând că se ridică de pe scaun „dacă aici a stat Diacov”.

Amintim că înainte de alegeri, președintele de onoare al Partidului Democrat a mărturisit că a fost „des” prin saune cu Vladimir Voronin, fiindcă acolo „se discută altfel”: „E o altă atmosferă, vorbești mai liniștit, mai liber, nu te încordezi, îți mai vine o idee interesantă”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!