Potrivit lui Voronin, în 2011 deputații PCRM au semnat un angajament care conținea și o promisiune: „Să nu uit că votul fracţiunii PCRM şi votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziţie unică. Să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezintă cea mai gravă crimă morală împotriva partidului, împotriva a mii de alegători care mi-au încredinţat dreptul de a acţiona în numele lor”.

În platoul de la TVR, Voronin a arătat semnăturile celor care au promis acest lucru. Printre ei se numără actualii democrați Violeta Ivanov și Sergiu Sîrbu, dar și șeful statului Igor Dodon, lidera PSRM Zinaida Greceanîi și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

„Aceștia sunt Iuda! Vedeți undeva semnătura lui Ghenadie Morcov? Nu! Dar el nu ne-a trădat”, a spus Voronin.

Pe 4 noiembrie 2011, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc fracţiunea PCRM. În 2015 deja un grup din 14 deputaţi comunişti au părăsit fracţiunea Partidului Comunist. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!