Jo Cameron şi-a dat seama abia la 65 de ani că e altfel decât restul lumii. S-a întâmplat atunci când nu a avut nevoie de calmante după o operaţie, ceea ce i-a pus pe gânduri pe doctori. Aceştia au supus-o pe britanică mai multor teste şi au realizat că suferă de o mutaţie genetică extrem de rară.

„Urma să nasc şi eram hotărâtă să iau calmante în momentul în care simţeam durere, dar până să-mi dau seama, născusem deja. Am simţit diverse lucruri, au existat senzaţii ciudate, dar nimic care să mă facă să iau calmante, nicio durere”, își amintește acum femeia.

Şi nu a fost singura dată când britanica nu a avut nevoie de medicamente. S-a lovit de nenumărate ori, a suferit fracturi şi arsuri, fără a simţi ceva.

„Reacţia normală după ce te tai sau te arzi de câteva ori e ca propriul creier să-ţi spună să nu faci un anumit lucru. Ei bine, creierul meu nu-mi spune asta. Iar asta nu e bine, nu e bine deloc, nu? Nu am niciun fel de protecţie”, spune Jo Cameron.

Într-adevăr, faptul că femeia nu simte durere nu e un lucru bun, fiindcă se poate răni grav şi există chiar riscul să moară din cauza lipsei senzațiilor de durere.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!