„Eu cred că noi toți suntem conștienți că orașul se ține pe agenții economici. Eu nu o dată am auzit că există o împărțeală a agenților economici, în ai noștri și alții. Este a doua petiție primită de la agenții economici din „Piața Centrală” precum că se colectează taxe informale. Astăzi voi semna decizia de demisie a directorului „Pieței Centrale”. Noi trebuie să facem astfel încât să ne placă tuturor să mergem la Piața Centrală. Să fie un punct de atracție turistică, să fie o plăcere pentru noi să mergi acolo, să fie tarabe aranjate, locuri de parcare, produse proaspete la prețuri nu mai mari decât în supermarketuri. Dar, prețurile sunt mai mari pentru că se colectează taxe informale”, a declarat Codreanu.

Edilul a menționat că nu are încă vreo propunere cine ar putea veni în această funcție. 

Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” se întinde pe o suprafață de 3,541 hectare și deține 711 gherete și 4280 de locuri de vânzare.

Edilul a mai menționat că este nemulțumit de activitatea Direcției arhitectură și că va cere și demisia arhitectului șef al Capitalei, Sergiu Borozan. 

„Am ajuns să vedem rânduri la Direcția arhitectură, pentru că vine o persoană așteaptă să intre într-un cabinet să i se pună o ștampilă, apoi trebuie să meargă în alt cabinet ca cineva să verifice dacă a fost pusă corect ștampila”, a mai subliniat Ruslan Codreanu. 

Borozan a devenit arhitect-șef al municipiului Chișinău la 24 mai 2017, fiind numit în funcție de Dorin Chirtoacă în urma unui concurs public pentru ocuparea postului de șef al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!