Prin intermediul acestei campanii, inițiatorii îşi propun să discute cu absolvenţii, care au atins deja majoratul, despre consecinţele colectării banilor pentru oferirea anumite atenţii sau cadori examinatorilor. Elevii vor fi îndemnaţi să dea dovadă de un comportament integru şi onest atât în raport cu colegii, cât şi cu personalul didactic.

Potrivit agendei de lucru, şedinţele cu absolvenţii sunt planificate pentru toată luna aprilie şi se vor organiza zilnic în afara orelor de studii. Acestea vor avea loc în cadrul instituţiilor de învăţământ din capitală. Experţii CNA vor împărţi elevilor materiale cu mesaje anticorupţie, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupţie şi sancţiunile pentru comiterea acestora.

Absolvenţii vor mai fi informaţi despre linia naţională anticorupţie 0 800 55555 la care pot fi raportate cazurile de corupţie, devenite cunoscute. În acelaşi context, CNA aminteşte că, anual, angajaţii Centrului monitorizează atent desfăşurarea examenelor de Bacalaureat în vederea prevenirii cazurilor de corupţie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!