„Am luat act de modul în care cei din fostul bloc ACUM, actualmente PAS și PPDA, și-au anunțat tentativa de a face o acțiune de șantaj și corupere a deputaților din alte fracțiuni, prin invitarea la discuții separate, deși erau deja planificate la Președinție discuții oficiale în formatul conducerilor partidelor parlamentare. Ȋnțelegem că această inițiativă (de a avea suporturi separate, individuale ale deputaților) este văzută drept o practică normală pentru blocul ACUM și toți cei care ȋi susțin și cu siguranță vom ține cont de astfel de abordări, ȋn construcția deciziilor noastre viitoare. Reamintim, în context, că cele două partide au acuzat anterior, în mod mincinos, că PDM ar încerca să discute separat cu deputați din deja fostul bloc politic ACUM. Acest lucru s-a dovedit fals, iar astăzi avem dovada că PAS și PPDA apelează, de fapt, la astfel de practici pe care le incriminau public”, se arată în mesajul lui Gamurari.

Democrații spun că „prin acest gest, PAS și PPDA încearcă de fapt să-si acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara”.

„Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. Constatăm, de asemenea, că cei din PAS și PPDA își înșală în mod grav electoratul. Mai întâi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara”, se mai arată în mesajul democraților.

„Anunțăm că nici un deputat din fracțiunea #PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA. Denunțăm acțiunea lor și atragem atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic.

Amintim că, astăzi, liderii ACUM au anunțat că refuză invitația lui Igor Dodon de a discutamâine, 2 aprilie, la subiectul creării unei eventuale coaliții parlamentare între partidele care au acces în Legislativ ca urmare a scrutinului parlamentar din 24 februarie. În schimb, PAS și PPDA i-au invitat mâine, la Parlament, pe „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții transparente” pentru discuții în vederea votării pachetului de legi anti-oligarhice promovat de ACUM.

Anterior, democrații au lansat invitații blocului ACUM pentru a negocia o posibilă alianță în Parlament, însă au fost refuzați.

Citește și: ACUM îl refuză pe Dodon și invită deputații la discuții: Este important să adoptăm pachetul de legi anti-oligarhice (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!