„Am ales să mă salut așa cum am ales. Domnul Dodon voia mai mult. Eu am fost de părere că nu e necesart să-i strâng mâna. În 2015 nu eram parteneri. În 2016, în aprilie, Dodon a decis să plece. Sper că nu se va întâmpla același lucru în acest aprilie, să meargă să se înțeleagă din nou cu Plahotniuc. Eu i-am spus să ne ajute să eliberăm țara de acest regim. Dacă ei o să se elibereze, fiind liberi, vor putea să contribuie în lupta împotriva mafiei și oligarhiei”, a adăugat Andrei Năstase.

În context, co-liderul Blocului ACUM a precizat că în pofida preferințelor personale, formațiunea pe care o conduce are ca scop principal binele țării:

„Noi putem să nu ne salutăm, să nu strângem mâna, dar când în pericol e țara ce trebuie să facem? Eu trebuie să-mi amintesc cum am fost trădat în 2016? Cineva trebuie să se gândească că nu i-am dat mâna? Sau lucrurile astea trebuie lăsate la o parte? Colegii noștri l-au preîntâmpinat pe Dodon că n-ar fi rău să ne salute din depărtare. Discuțiile au fost bune. S-a creat impresia că președintele sincer vrea schimbări. De asta nu trebuie să insistăm pe lucruri mărunte”.

Mai mulți membri ai blocului ACUM, inclusiv liderii formațiunii Maia Sandu și Andrei Năstase, au refuzat să dea mâna cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Aceștia au fost invitați de șeful statului pentru a discuta despre crearea unei majorități parlamentare. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!