La discuțiile blocului ACUM, la ora 10:00, nu venise niciun deputat. „Regretăm că nu s-au găsit deputați care să discute cu presa în față despre modalitățile de eliberare a țării. Suntem convinși că majoritatea alegătorilor au mers la vot cu dorința de eliberare a statului din captivitate și ca statul să-i slujească pe ei, nu pe un grup restrâns”, a declarat Maia Sandu.

În timp ce lidera PAS oferea declarații de presă, în sală au apărut trei deputați ai partidului Șor - Marina Tauber, Denis Ulanov și Reghina Apostolova. Opozanții ACUM au declarat scurt că nu vor discuta cu ei și au părăsit sala.

„Nici scaunele nu erau pregătită dacă veneau alți deputați, deși ei i-au invitat pe cei care vor să schimbe situația. Noi am venit să invităm blocul ACUM la o discuție constructivă pentru că și noi, și ei, suntem în opoziție și înseamnă că trebuie să lucrăm împreună”, a spus Tauber deja după ce deputații ACUM au părăsit sala.

Amintim că astăzi la ora 12:00, formațiunile PDM, PSRM și ACUM sunt invitate la Reședința de Stat pentru discuții pe marginea coaliției majoritare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!