„Eu sunt perfect conștient de faptul că ceea ce am înregistrat noi la Secretariatul Parlamentului (n.r. pachetul de legi anti-oligarhic) este o invitație adresată în special Partidului Socialiștilor. Cum se numește partidul care are cele mai multe mandate în Parlament? PSRM. El trebuie să-și asume responsabilitatea pentru negocierea unei coaliții”, a explicat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Anterior, la o conferință de presă, socialiștii au anunțat că invită blocul ACUM la discuții, însă PAS și PPDA au refuzat să vină. „Este batjocură: veniți la noi la ora 15:00, să discutăm sexualismul în Moldova. Este absolut normal când în Parlament se întâlnesc două fracțiuni și discută”, a comentat Nantoi.

Blocul ACUM a refuzat atât apelul socialiștilor de a se așeza la masa de discuții, cât și invitațiile repetate ale democraților. Ei au catalogat propusele negocieri drept o trădare a electoratului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!