Campania se orientează în primul rând către cei tineri, copii, adolescenți, dar chiar și adulți, prind diverse activități care ne ajută să la conștientizarea valorii banilor și gestionarea eficientă a finanțelor, la tot ce înseamnă cât mai multă rațiune cu banii pe care îi avem, gestionă, câștigăm, cheltuim… fiecare ce face cu ei deja”, spune Olga Cortac, AVI Moldova, organizator.

La concurs au participat lucrări ale tinerilor din toată Republica, inclusiv din regiunea transnistreană. Fiecare participant a primit diplomă și premii din partea partenerilor.


„Timp de vreo 3 zile eu tot mă gândeam ce să reprezint în această lucrare și abia atunci când am sesizat și am înțeles ce este important pentru mine eu am înțeles ce este cu adevărat important pentru mine am putut să fac această lucrare. Consider că orice persoană, la timpul său, înțelege ce este important și în ce să investească banii săi”, a declarat Alina Condrea, 19 ani, Colegiul Național de Comerț.


„Aici am încercat să reprezint banii, adică un om plin de bani. Acesta ar fi în desenul meu Diavolul. Aceștia ar fi bani sau bucăți de aur, mai bine zis, așa i-am zăt eu și oameni care vor să prindă bucăți din aurul ăsta. Eu m-am axat mai mult pe un concept general, nu neapărat pe carduri sau istoria banilor care a fost, de la aur și până la e-money”, ne-a spus Diana Nicoară, 16 ani, Liceul „Spiru Haret, Chișinău.


„Era un timp când am grămădit mulți bani și chiar îmi era milă să-i cheltui. E greu, fiindcă banii la țară se muncesc greu de tineri și îi cheltuim, da câte puțin. Îmi doresc ca după ce fac majoratul să-mi fac și eu un card, fiindcă am înțeles: este mult mai eficient decât banii cash”, spune Andrei Bîrsanu, 17 ani, Pepeni, Sîngerei. 

Global Money Week este o campanie de educație financiară desfășurată de AVI Moldova împreună cu Victoriabank și Shopping MallDova, cu suportul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF). La nivel global, Global Money Week a fost inițiat de Child & Youth Finance International în anul 2011 și s-a desfășurat timp de o zi, sub numele de Aflatoun Day. Activitățile din cadrul acesteia au fost baza Săptămânii Mondiale a Banilor - o săptămână întreagă dedicată inspirației copiilor și tinerilor de a învăța despre bani, mijloacele de trai și spiritul antreprenorial. În prezent, Global Money Week este celebrată în peste 150 de țări din întreaga lume.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.