Studenții care au absolvit facultățile de pedagogie vor beneficia de indemnizația de 120 de mii lei la angajare. Prin extinderea perioadei de oferire a acestei plăți tinerilor specialiști, autoritățile își propun să asigurare instituțiile de învățământ cu cadre didactice calificate. ,,Anul trecut, am majorat indemnizația unică la debut de carieră a celor care intră în profesia de pedagog până la 120 mii de lei. Astăzi, extindem și termenul în care tinerii pedagogi se pot angaja în câmpul muncii și beneficia de acest suport. Cred că această profesie va deveni tot mai atractivă”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, proiectul prevede repartizarea în câmpul muncii, în funcție de necesitățile statului, a tinerilor specialiști care şi-au făcut studiile în instituțiile de învățământ superior și profesional tehnic postsecundar cu finanțare de la bugetul de stat.

Indemnizația pentru tinerii specialiști încadrați în sistem constituie 120 mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior şi de 96 de mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar. Ajutorul se achită etapizat: prima tranșă – în termen de o lună de la data angajării în funcţie, a doua – la expirarea unui an de activitate și a treia – la expirarea a trei ani de activitate în funcţie.

În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2.000 de posturi didactice vacante în instituțiile de învățământ din țară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!