„Cu siguranță, pot să spun cu mâna pe inimă că nu știu dacă există cineva, la ora actuală, care s-ar putea descurca mai bine decât subsemnatul, luând în calcul experiența, fierbând acolo zece ani. Lucrurile sunt date peste cap în Chișinău. Oricine s-ar apuca, l-ar strânge de spate din prima zi sau după o lună. Ceea ce s-a construit cu greu în zece ani, în ultimii doi ani s-a făcut țăndări. Eu mi-aș dori să revin la Primărie, fiindcă am fost scos de acolo cu forța, și să-mi duc la bun sfârșit proiectele începute. Nu exclud că aș candida. Iau în calcul la modul serios. Vreau să văd reacția cetățenilor. Cetățenii pot analiza și își vor spune părerea în cadrul unor sondaje. Dacă oamenii mă vor susține, voi merge înainte. Dacă nu, vom avea un alt candidat”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liberalul a mai spus că PL ar fi deschis să discute formarea unui front comun al unioniștilor pentru alegerile locale din 2019, recunoscând însă liderii partidelor unioniste „nu se suportă”. „Niciodată nu am avut nicio problemă în a discuta cu colegii din alte partide. În alegerile locale se votează omul, persoana. Dacă s-ar reuși să fie identificat în fiecare localitate cel mai bun candidat unionist, asta ar fi formula cea mai bună. Trebuie construit un curent unionist în RM. Trebuie să ajungem să avem unioniști declarați primari, unioniști declarați consilieri, deputați. Eventuala negociere a unei fuziuni, a creării unui singur curent unionist, trebuie să se bazeze pe sinceritate. Pentru a putea vorbi de o construcție valabilă, credibilă, este nevoie de negocieri transparente”, a spus acesta.

Cât ține primarul ales al municipiului Chișinău în 2018, dar a cărui mandat nu a fost validat, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă a menționat: „Faptul că de două ori a evitat să răspundă la întrebarea dacă va candida la alegerile locale arată că au o înțelegere cu cineva să candideze și că el nu va candida. Or, asta înseamnă abandonarea Chișinăului. Cert este că așa nu se face. Dacă are de candidat, trebuie să spună deschis lucrul acesta. Dacă nu, tot trebuie s-o spună deschis. Atunci când se dau asemenea răspunsuri, asta înseamnă că nu candidează”.

Ieri, Andrei Năstase a evitat să spună dacă va candida la șefia capitalei, argumentând că trebuie mai întâi să se clarifice cu problemele de la Parlament.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!