„Nu regret. Era să fac acest lucru și mai devreme. Asta pe mine m-a făcut mai bogat, nu material, dar emoțional, spiritual, pentru că eu am început să mă dezvolt în alte domenii în care nici nu m-am gândit că o să mă dezvolt. Parcă viața mea a devenit cu mai mult sens. Eu sunt acum mai sincer și mai liber. Era o perioadă când eu chiar mă simțeam foarte singuratic. Chiar dacă sunt mulți colegi de breaslă lângă mine, chiar dacă zic că mă susțin, îmi dau seama că mă susțin până la un anumit moment. Dar eu cum am fost în listele negre, acolo și sunt. Doar că această perioadă a trecut, de dispoziție mai proastă, nu pot să o numesc depresie. Pe mine asta nu m-a afectat, eu m-am reprofilat. Și m-am regăsit în diferite ipostaze. Totul e în regulă”, a spus artistul.


Pe 27 august 2016, în tim­pul con­cer­tu­lui dedi­cat Zilei Inde­pen­den­ței Republicii Mol­dova, Pasha Par­feni a urcat pe scena insta­lată în PMAN pur­tând un tri­cou cu mesa­jul „#NuPlaha”, inspi­rat dintr-o cam­pa­nie des­fă­șu­rată pe rețe­lele de soci­a­li­zare, orien­tată împo­triva poli­ti­cia­nu­lui Vlad Pla­ho­t­niuc. „Sunt sigur că fie­care din­tre noi visează la o Mol­dovă unită, cu ade­vă­rat inde­pen­dentă... inde­pen­dentă de corup­ție, inde­pen­dentă de oli­garhi. Sunt abso­lut sigur că fiecare din­tre noi este gata să-și scoată cămașa de pe el pen­tru asta. Vă rog doar să mă sus­ți­neți cu lumină, eu am să-mi scot cămașa. Te iubesc, Mol­dova!”, a excla­mat inter­pre­tul în timp ce-și sco­tea cămașa sub care purta tri­coul respectiv.

După acest incident, de la concertul care urma să aibă loc în PMAN pe 31 august 2016, a fost exclus, pe ultima sută de metri, interpretul Cătălin Josan. Artistul a spus atunci că „le pregătea (n.r. autorităților) o palmă pentru celălalt obraz”.

Ulterior, Pasha Parfeni și Cătălin Josan au fost excluși de la un alt concert de anvergură de la Chișinău – Potcoava de Aur din decembrie 2016. Chiar și așa, după finalizarea spectacolului, cei doi artiști au susținut un recital în fața Palatului Național, acolo unde avea loc evenimentul. În legătură cu acest scandal, ministrul Culturii de atunci, Monica Babuc, a spus că instituția pe care o conduce nu are nicio legătură cu un concert privat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!