„Mă adresez lui Petro Poroșenko. Chemându-mă la dezbateri, ați visat că eu o să fug, o să mă ascund... nu. Eu nu sunt ca dvs în anul 2014. Eu accept provocarea, iată condițiile mele: vă aștept aici, pe Stadionul Olimpic. Dezbaterile se vor petrece în fața poporului Ucrainei, toate canalele de televiziune vor avea dreptul să difuzeze dezbaterile în emisie directă, toți jurnaliștii vor avea dreptul să asiste. Candidații trebuie să treacă, obligatoriu, expertiza medicală și să demonstreze poporului că printre ei nu sunt nici alcoolici, nici narcomani. Vă dau 24 de ore”, a declarat Vladimir Zelenski în filmulețul video.


De partea cealaltă, administrația Stadionului Olimpic a anunțat că nu a primit nicio solicitare oficială pentru organizarea unui asemenea eveniment, menționând că „este o întreprindere apolitică de stat, care nu participă la nicio campanie electorală a vreunui candidat”.

Apelul lui Zelenski vine după ce, în cadrul unui briefing din 31 martie, Petro Poroșenko a spus că elementul cheie al celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale trebuie să fie o dezbatere.

În urma primului tur de scrutin, care a avut loc pe 31 martie curent, Zelenski s-a plasat pe primul loc, cu puțin peste 30% din voturile ucrainenilor, fiind urmat de Poroșenko, cu aproape 16%. Al doilea tur al alegerilor din Ucraina va avea loc pe 21 aprilie. 

Vladimir Zelenski este un actor de comedie din Ucraina. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale este serialul Sluga Naroda”, în care un simplu profesor de istorie ajunge președinte de țară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!