„O să discut cu domnia sa dacă o să am ocazia, să văd în ce exact constă nemulțumirea. Când i-am propus să fie numită strada în cinstea domniei sale, nu a avut nicio obiecție, i-am spus că e din pavaj, din piatră cubică. Am și fost cu dlui la fața locului, nu a avut nicio obiecție. De asta spun că o să merg și o să-l întreb. Cert este că problema vine de la faptul că este singura stradă din Chișinău cu pavaj din piatră cubică. Acest pavaj este pus acum. În Europa, aceste străzi pietonale sunt făcut din Evul Mediu. De atunci, piatra s-a tocit, s-a șlefuit. Și acum ce să fac dacă la noi nu s-au făcut cu sute de ani în urmă asemenea străzi? Ea urmează să se șlefuiască. Din toată piatra care e pusă acolo, în partea de sus, în mijloc, este un alt tip de piatră, și mai ascuțită decât cealaltă. Așa a fost acea partidă de piatră care s-a adus în primul lot de aprovizionare. Că pe piatră cubică nu se poate merge ca pe asfalt sau pe beton... păi acesta e și farmecul, să avem o stradă cu acel ornament din piatră cubică. Dacă am făcut un lucru rău, nu știu. Mie mi se pare că este apreciat acest lucru în mare parte. Am văzut că lumea face poze, evenimente acolo. Dacă e atât de mare problema, se poate face o chestiune pe mijloc, un podium pe unde să se meargă în altfel de condiții, dacă e greu pe piatră cubică”, a declarat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Amintim că fosta strada Alexandru Diordiţă a obținut statut de zonă pietonală la 1 mai 2013. Lucrările de reparație au început însă mult mai devreme și au durat până după mijlocul anului 2015, depășind cu mult termenul limită pentru darea în exploatare. Lucrările de reabilitare au costat în jur de 12 milioane de lei și au fost realizate în baza unui parteneriat public privat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!