„Vectorul nostru geopolitic este orientat în direcții diametral opuse. Ucraina mea este un stat puternic, un stat european care nu va îngenunchea în fața nimănui. Dezbaterile nu sunt un show. Să fii președinte și conducător suprem ăsta nu e un joc. Dezbaterile sunt o discuție serioasă despre strategiile de dezvoltare ale Ucrainei, despre valori, despre priorități. Normele dezbaterii sunt prescrise în legea privind alegerea președintelui, citiți vă rog. Acestea pot avea loc pe baza emisiunilor de televiziune publică pe toate canalele TV la care să aibă acces zecile de milioane de oameni. Acestea sunt deja reguli stabilite. Dar fie, stadion, deci stadion. Te aștept, Vladimir Alexandrovici”, menționează Poroșenko în discursul său.

Vezi aici provocarea lansată de Zelenski.

Menționăm că apelul de ieri al lui Zelenski a venit după ce, în cadrul unui briefing din 31 martie, Petro Poroșenko a spus că elementul cheie al celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale trebuie să fie o dezbatere.

În urma primului tur de scrutin, care a avut loc pe 31 martie curent, Zelenski s-a plasat pe primul loc, cu puțin peste 30% din voturile ucrainenilor, fiind urmat de Poroșenko, cu aproape 16%. Al doilea tur al alegerilor din Ucraina va avea loc pe 21 aprilie. 

Vladimir Zelenski este un actor de comedie din Ucraina. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale este serialul Sluga Naroda”, în care un simplu profesor de istorie ajunge președinte de țară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!