Se întâmplă după ce în toamna lui 2018 un consorțiu internațional condus de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a semnat contractul privind achiziționarea a 41,09% din capitalul social al Moldova Agroindbank.  

Între timp, din 21 martie la MAIB a început să activeze un nou consiliu, în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii.

MAIB a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza lipsei de transparență a structurii acționariatului, constatate atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă (4 octombrie 2016), urmare modificărilor legislative.În vara anului trecut, și Victoriabank a scăpat de regimul de supraveghere specială impus de BNM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!