Potrivit unui comunicat emis de Guvern, cele mai multe solicitări au venit pentru țări precum: Italia, Bulgaria, SUA, Franța, Austria, Spania, Polonia, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Elveția, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Irlanda, Suedia, Portugalia, Slovacia, Israel, Finlanda, Turcia, Australia.

Apostila poate fi aplicată pe actele de studii eliberate începând cu anul 1992 de către instituțiile de învățământ  din  unitățile  administrativ-teritoriale din  stânga  Nistrului şi municipiul Bender. Astfel, tinerii din regiune au șansa să-și continue studiile și la alte nivele. Apostila este condiționată de faptul ca modelul formularului trebuie să fie neutru, aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și de faptul că sigiliile și ștampilele aplicate pe act trebuie să nu conțină simbolurile rmn.

Amintim că apostila este o supralegalizare a unui document, necesară pentru ca actul să fie recunoscut într-o țară semnatară a Convenției de la Haga.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!