„Se ajunge la politic pentru a avansa în continuare cu programul FMI. Pentru a avea o misiune de evaluare în baza căreia să agreăm anumite acțiuni și să primim următoarea tranșă, este nevoie de un Guvern plenipotențiar. Probabil, după ce va fi formată majoritatea parlamentară și numit un Guvern, vom avea o nouă vizită a FMI care va veni cu o misiune plenipotențiară pentru a stabili pașii următori și pentru a debursa următoarea tranșă”, a declarat Octavian Armașu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Amintim că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de către Ruben Atoyan, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 25-29 martie 2019. Scopul misiunii a fost de a actualiza informaţia privind evoluţiile economice recente şi a discuta politicile promovate de autorităţi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi bugetar-fiscale. Vizita a fost una în afara ciclului standard de evaluări de program, iar despre rezultatele acesteia nu au fost comunicate mai multe detalii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!