Potrivit BNM, „decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acţionariatului, urmare achiziţionării a 41.09 la sută din capitalul social de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorţiu internaţional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. În acelaşi timp, din 21.03.2019 a început exercitarea mandatului Consiliului BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. în componenţa aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acţionarilor băncii din 22.11.2018".

„Odată cu soluţionarea chestiunii transparenţei acţionariatului - motivul de bază din cauza căruia a fost instituită supravegherea  specială a BNM asupra băncii -  Moldova Agroindbank a intrat într-o etapă calitativ nouă în dezvoltarea sa. Le mulţumesc acţionarilor, colegilor mei din echipa de management şi tuturor angajaţilor pentru eforturile consolidate şi profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul acestei perioade, în care am demonstrat că MAIB este o bancă de încredere,  transparentă şi cu o temelie foarte puternică. 

În continuare, vom asigura aplicarea celor mai bune practici de guvernare corporativă şi vom implementa cea mai eficientă strategie de dezvoltare, pentru a consolida şi extinde poziţia de lider a băncii.  Vom continua să fim modelul demn de urmat de pe piaţa bancară, cu cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Regimul de supraveghere specială a fost instituit de Banca Naţională a Moldovei în contextul chestiunii transparenţei acţionariatului. Din 2015 şi până în prezent, MAIB a înregistrat o dinamică ascendentă constantă. Astfel, pe parcursul acestei perioade, banca şi-a majorat activele cu 54,1%, capitalul cu  53,9% , portofoliul de credite  cu  15% , depozite total cu 62,4%, baza de clienţi cu 52,3%,  iar profitul cu 48,3.

În 2018, banca a obţinut un profit net de 531 mil. lei, activele au atins 23,64 mlrd. lei, capitalul - 3,88 mlrd. lei, portofoliul de credite - 12,42 mlrd. lei, depozite total - 18,67 mlrd. lei, depozitele persoanelor fizice - 13,57 mlrd. lei.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.