Atenție, șoferi! Inspectorii de patrulare își vor intensifica verificările în cazul parcărilor neregulamentare

Atenție, șoferi! Inspectorii de patrulare își vor intensifica verificările în cazul parcărilor neregulamentare

„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”, așa și șoferii nu își pot schimba obiceiul de a parca vehiculul acolo unde doresc”. Asta susține Inspectoratul Național de Patrulare, care a menționat că își va intensifica verificările, astfel încât să prevină parcarea neregulamentară.

O analiză a Inspectoratului Național de Patrulare (INP) arată că majoritatea șoferilor obișnuiesc să oprească, să staționeze sau să parcheze în locurile unde le este comod, „în fața magazinului, în intersecții, pe trecerile pietonale, dar practic și pe scările blocului unde locuiesc sau lucrează”.

Toate aceste nereguli creează obstacole pentru accesul pompierilor, ambulanțelor și polițiștilor, mai ales atunci când fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți, a subliniat INP. De asemenea, se creează impedimente pentru accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii, pentru părinții cu copii în cărucioare, care sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă, punându-și viața în pericol.

Publicitate

Inspectorii de patrulare dau însă asigurări că s-au pus pe treabă. De astăzi, aceștia își vor intensifica verificările pentru a elimina fenomenul parcărilor neregulamentare.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F610508662409910%2Fvideos%2F335766053962533%2F&show_text=0&width=560

„Noua regulă legală cu privire la parcarea neregulamentară, care va intra în vigoare la 22 aprilie curent, va permite documentarea contravențională a șoferilor care nu se conformează prin aplicarea unei amenzi de până la 1.500 de lei și a patru puncte de penalizare”, a mai precizat INP.

Pe parcursul anului trecut, peste 8.400 de șoferi au fost sancționați pentru staționarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele trei luni a anului curent, peste 540 de conducători s-au ales cu procese-verbale, cu circa 75% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Soluțiile propuse de INP sunt ca șoferii să parcheze regulamentar, fără a crea impedimente celorlalți participanți la trafic, ca aceștia să pledeze pentru călătoria cu transportul public sau să parcheze în locuri special amenajate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal