„Despre coaliție nu poate fi vorba. Poate fi vorba de un Guvern minoritar cu riscuri enorme pentru noi. Maia Sandu, dacă devine premier, trebuie să renunțe la funcția de deputat. Iar când ai 26 de mandate, riști să rămâi și în afara Parlamentului, și în afara Guvernului. Unica posibilitate a socialiștilor e să voteze acest Guvern. Ca analist politic, dacă aș sta să analizez lucrurile, aș spune că șanse pentru reușita unui asemenea proiect nu sunt foarte mari. Dar, ca cetățean, consider că acest demers este posibil. Dacă există măcar 10-15% probabilitate ca acest lucru să se întâmplă, merită să încercăm. Dacă nu se va întâmpla, o să ne judece alegătorii în anticipate”, a declarat Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Moldova.

„Politica este arta posibilului. Dacă nu vom reuși, vom merge pe o altă cale, dar nu vom uita programul și angajamente luate față de alegători. Este interesul mai multor actori de a slăbi această strânsoare a Partidului Democrat, de a elimina posibilitatea ca PDM să se transforme într-un partid stat. Dacă socialiștii ar putea să ajute la câteva decizii importante, asta va fi pentru binele Republicii Moldova”, a adăugat Igor Munteanu.

Anterior, blocul ACUM a refuzat atât apelul socialiștilor de a se așeza la masa de discuții, cât și invitațiile repetate ale democraților. A catalogat propusele negocieri drept o trădare a electoratului. În schimb, deputații PAS și PPDA au venit cu un pachet de legi privind „deoligarhizarea” țării. Mai mult, au propus ca în fotoliul de premier să revină Maiei Sandu, iar cel de președinte al Parlamentului – lui Andrei Năstase. Ulterior, blocul a lansat o invitație generală la dialog, adresată deputaților anti-oligarhici. La întâlnire au venit însă doar trei deputați ai Partidului Șor.

Vezi și: De ce blocul ACUM nu a expediat socialiștilor o invitație la dialog? Iată răspunsul unui deputat PAS

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!