„Plahotniuc și Dodon se folosesc de lipsa unei viziuni politice a blocului ACUM și vor să împace capra cu varza, adică Rusia cu UE și SUA. Dodon va ieși curat în fața Kremlinului din butoiul cu smoală al lui Plahotniuc, pentru că respectă promisiunea de a nu face Alianță cu acesta. Iar Plahotniuc va ieși bun, pentru că demonstrează prin aceasta cetățenilor RM, UE și SUA că „Pro Moldova” pentru PD înseamnă direcția europeană, dar nu direcția Rusia -Tambov, cum își dorește Dodon... Așa că degeaba unii reprezentanți ai societății civile au făcut apel către ACUM ORI NICIODATĂ să se unească temporar cu PSRM pentru a-l debarca pe Plahotniuc și astfel să „întoarcă țara înapoi”!... Cea mai bună dovadă că vor fi alegeri anticipate este alegerea zilei de 24 februarie, dar deocamdată nimeni n-a înțeles de ce anume în această zi au fost numite alegerile parlamentare”, a scris Mihai Ghimpu.

Anterior, Igor Dodon a spus că există patru scenarii posibile: o coaliție dintre PDM și blocul ACUM, fie dintre PSRM și ACUM, fie dintre PSRM și PDM. A patra variantă și cea mai previzibilă a fost alegerile anticipate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!