Alexei Țurcan a fost reținut, împreună cu alte cinci persoane, în data de 19 octombrie 2018, atunci când au avut loc percheziții la Direcția arhitectură. În acest dosar de corupție sunt vizați mai mulți funcționari de la Primăria Chișinău, intermediari și beneficiari ai serviciilor ilegale. Potrivit Ziarului de Gardă, Alexei Țurcan era bănuit că, împreună cu alți colegi, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a menționat că cele șase persoane reținute și-au recunoscut vina. În urma semnării acordului de recunoaștere a vinovăției, două dintre acestea au fost eliberate.

Primarul interimar Ruslan Codreanu spunea atunci că și-ar dori o finalitate pe acest caz. Chiar și așa, a semnat recent o dispoziție prin care l-a numit pe Alexei Țurcan arhitect-șef interimar al capitalei. Acesta va asigura interimatul pe o perioadă de jumătate de an sau până la organizarea concursului la funcția respectivă.


Fostul arhitect-șef, Sergiu Borozan, și-a prezentat cererea de demisie „din proprie inițiativă” la data de 3 aprilie curent. Asta după ce, la ședința din 1 aprilie, Ruslan Codreanu s-a arătat nemulțumit de activitatea acestuia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!