Alexandru Botnari a ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova după ce la 24 februarie curent a câștigat alegerilie în circumscripția 38. 

„Stimați Hânceșteni! Astăzi mi-am dat demisia din funcția de Primar al municipiului Hîncești. Vă mulțumesc din suflet tuturor care a-ți fost alături de mine și în deosebi mulțumesc familiei pentru răbdarea care au avut-o și susținerea acordată! Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc mult colegilor Primăriei Hîncești de munca depusă zi de zi, care au adus la realizări și rezultate frumoase. Mult succes noului primar interimar și colegilor în continuarea realizării proiectelor pentru orașul nostru drag Hîncești”, a scris Botnari pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Botnari a fost primar al municipiului Hâncești din 2003. Între 2003 și 2009, a fost candidat independent, după care a aderat la Partidul Democrat, formațiune politică pe care o reprezintă în prezent. 

În toamna anului trecut, Botnari s-a făcut remarcat când a denumit două străzi din orașul Hîncești după numele tatălui și a soacrei sale. Una se numește Chiril Botnari, iar cealaltă – Nadejda Odobescu. Solicitat de jurnaliști, Botnari declara atunci că cei doi au avut merite deosebite pentru oraș, deținând funcția de arhitect și director de școală, și că decizia a fost luată de consilierii locali. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!