„Vă rog să revedeți planurile: faceți licitații, contractați agenții economici și începeți lucrările în primul rând în curțile de bloc. Astăzi, 90% dintre curțile de bloc arată ca după bombardament. Primul lucru pe care îl facem omul când iese din casă, dă în groapă. Nu mai ai chef de nimic în orașul acesta când mergi ca în tanc”, a declarat Codreanu.

În context, primarul interimar le-a sugerat responsabililor de la Exdrupo să nu aștepte vreme însorită pentru a efectua lucrărle:

„Voi sunteți specialiști, aveți ingineri calificați, dar dacă vom aștepta temperaturile favorabile, intrăm în toamna, iar toamna iar plouă. După asta o să-mi ziceți că nu puteți aplica marcajul pentru că mai întâi va trebui să faceți reparații și plombare și revenim la situația din 2018. Oare cum se fac lucrări în reparația drumurilor în țările în care temperaturile sunt joase și plouă mai tot timpul? Ei tot așteaptă zilele cu soare?”

Primăria Municipiului Chișinău a alocat 20 de milioane de lei pentru lucrările de reparație în curțile de bloc. Licitațiile pentru contractarea agenților economici care vor efectua lucrările au fost anunțate pentru zilele de 17 și 19 aprilie.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!