Declarația anunțată este mai degrabă un anunț: „Marți dimineața, 9 aprilie, va fi convocată ședința comună a Comitetului Executiv Politic al PSRM și fracțiunea parlamentară a PSRM”. În postare se precizează că, ulterior, adică la 10:30, „va avea loc declarația PSRM pentru viitoarele acțiuni ale partidului”.

Astăzi, blocul ACUM a anunțat că cheamă socialiștii la discuții, pentru 9 aprilie, ora 11:00. În invitație se menționează că ziua și ora pot fi modificate de comun acord.

Amintim că, anterior, blocul ACUM a refuzat atât apelul socialiștilor de a se așeza la masa de discuții, cât și invitațiile repetate ale democraților, catalogând propusele negocieri drept o eventuală trădare a electoratului.

Totodată, deputații PAS și PPDA au venit cu un pachet de legi privind „deoligarhizarea” țării și au propus ca în fotoliul de premier să revină Maiei Sandu, iar în cel de președinte al Parlamentului – Andrei Năstase. Ulterior, blocul a lansat o invitație generală la dialog, adresată deputaților anti-oligarhici. La întâlnire au venit însă doar trei deputați ai Partidului Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!