Întrebați care afirmație este mai apropiată de dorința oamenilor, 31% din respondenți au optat pentru formarea unei coaliții între PSRM și PDM. Pe locul doi, cu 24%, s-a plasat opțiunea alegerilor anticipate. 20% din cetățeni și-ar dori o coaliție între PSRM și blocul ACUM, iar alte 10% - o coaliție între ACUM și PDM. Totuși, 15% din respondenți nu au știut să spună ce și-ar dori, fie nu au răspuns la întrebare.


Potrivit sondajului, o coaliție dintre PSRM și PDM ar avea cele mai multe șanse să creeze noi locuri de muncă, să îmbunătățească infrastructura de drumuri, să crească nivelul de trai, să ajute pensionarii sau să ofere noi șanse pentru tineri.

Cât ține de alegerile anticipate, 68% din respondenți nu și le doresc, contrar opiniei altor 30% din cetățeni. Dacă totuși vor avea loc anticipate, 66% cred că acesta este un lucru rău, iar 29% susțin că acesta este un lucru bun. Majoritatea oamenilor (52%) consideră că alegerile anticipate vor avea rezultate diferite față de cele înregistrate pe 24 februarie 2019, în timp ce 39% din respondenți spun că rezultatele vor fi aceleași.

Autorii sondajului au mai întrebat oamenii ce decizii ale blocului ACUM le consideră corecte sau greșite. Cele mai multe răspunsuri negative a acumulat decizia blocului de a refuza invitația PSRM de a discuta formarea unei coaliții de guvernare.


Sondajul a fost realizat de compania IMAS, la comanda democraților, în perioada 17 martie – 5 aprilie curent, pe un eșantion de 1.110 persoane.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!