Pachetul social este intitulat „Pentru Moldova” și acesta conține mai multe inițiative sociale prioritare pentru cetățeni, după cum a anunțat Pavel Filip. De exemplu, democratul a enumerat majorarea indemnizației unice la naștere de la 6.300 de lei până la 10.000 de lei, inițiativă care urmează a fi aprobată după formarea unei majorități parlamentare. S-a mai referit la instituirea alocației unice de 200 de lei pentru copii, până la împlinirea vârstei de 18 ani. A anunțat și inițiativa de a oferi, în fiecare an, un ajutor de câte 600 de lei pensionarilor și persoanelor defavorizate, cu ocazia Crăciunului și sărbătorilor de Paști. Un alt proiect prevede dublarea ajutorului oferit pentru perioada rece a anului, de la 350 de lei până la 700 de lei.

Pavel Filip a spus că acest pachet social mai presupune lansarea programului „Prima Casă 4”, destinat angajaților din sectorul privat. „Statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă. Este un echivalent al programului „Prima Casă 2”, destinat bugetarilor”, a declarat democratul.

„În pachetul social figurează ca priorități și câteva programe naționale. Am început programul „Drumuri bune pentru Moldova”. Mai venim cu încă trei programe naționale importante: construirea sistemului de canalizare în RM, alimentarea cu apă a localităților și gestionarea deșeurilor solide”.

Anterior, în urma întrevederii de la Președinție, socialiștii și democrații au spus că au similitudini în abordarea subiectelor sociale. Iar un sondaj realizat la comanda democraților spune că cetățenii și-ar dori formarea unei coaliții între PSRM și PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!