În prezent se lucrează la implementarea proiectului-pilot privind extinderea Serviciului 112 până la echipajele specializate de urgență. Proiectul presupune dotarea echipajelor de ambulanță din regiunea Sud a Republicii Moldova cu terminale mobile, în vederea transferului informațiilor suplimentare privind apelurile primite.

Totodată,  este programată instalarea de echipamente pentru dotarea dispecerilor de poliție pe posturi de radio mobile pentru comunicarea directă cu echipajele.

„Aceste acțiuni vor contribui la optimizarea procesului de intervenție în cazurile de urgență. Pe parcursul acestui an, Serviciul 112 își propune ca obiective majore implementarea procedurilor și limitelor tehnice pentru reducerea apelării abuzive, alertării false și apelurilor involuntare către Serviciul 112 și darea în exploatare industrială a sistemului informațional și de comunicații al Serviciului 112 în cadrul Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112”, a declarat Directorul Serviciului 112, Liviu Oboroc.

De asemenea, în cadrul vizitei a fost abordat subiectul privind organizarea și desfășurarea Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic și serviciile specializate de urgență.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!