„În primul rând, e mai greu să-l dai jos din funcție. În ultimii 10 ani, a fost demis o singura dată, premierul de mai multe ori însă. În al doilea rând, chiar de nu ai majoritatea, dar ai președintele Parlamentului, dacă cineva înceracă să-i reduce împuternicirile președintelui țării sau să-l suspende, atunci speakerul preia împuternicirile acestuia. Speakerul ocopă locul doi după președinte. Va fi figura care se va ocupa de toată legislația. Și am propus-o pe Zinaida Greceanîi. Cred că este o persoană și politician cu experiență”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Chiar dacă socialiștii nu au pretenții mari în privința Ministerelor ce ar urma să le revină, iar democrații ar avea un pachet social „foarte bun”, șeful statului spune că are mari dubii că va fi creată o coaliție.

„Socialiștii trebuie să discute și cu cei de dreapta, și cu cei de centru. Eu am mari dubii că va fi ceva creat. Cei de la ACUM au luat 20 și ceva de mandate și vor să le oferim totul pe tavă. Cred că votanții PSRM nu își doresc ca socialiștii să ofere totul. Sunt prea tupeiști, mai coborâți-vă cu picioarele pe pământ. Pachetul democraților este foarte bun. Întrebarea e, de ce s-au trezit acum? Sunt programe bune. Drumuri, pensii...trebuie de realizat. Întrebarea e, dacă bugetul va acoperi toate acestea. Trebuie să recunoaștem că la capitolul surse interne, actuala guvernare lucrează foarte bine. Acest lucru se datorează celor care se ocupă de administrarea bugetului”, a mai subliniat Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!