Explozia a avut loc în dimineața zilei de 10 aprilie, în jurul orei 06:00, într-o anexă din curtea casei. Conform primelor informații livrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), „deflagrația s-a produs în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan-butan, în momentul când femeia a încercat să conecteze aragazul”.

Victima, în vârstă de 64 de ani, a primit arsuri de gradul I și II. Ea a fost transportată de urgență la spitalul raional, fiind internată în secția reanimare.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști. Într-un comunicat, IGSU a ținut să atenționeze oamenii despre pericolul buteliilor de gaz utilizate în încăperi. „Pompierii recomandă oamenilor să nu exploateze instalații neautorizate pentru a evita situațiile de risc”, a subliniat IGSU.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!