Ca și rădăcinile unui stejar falnic, cu zeci de ramificații care s-au prins temeinic în pământ, dragostea pentru vin, la Vinăria din Vale, s-a transmis ereditar din generație în generație. Această pasiune a început cu bunicul Ilie, care a fost un albinar și vinificator artizanal desăvârșit. Măiestria bunicului a fost preluată apoi de noua generație, care continuă îndeletnicirea strămoșului cu perseverență și dedicație, creând vinuri ce deschid inimi și inspiră pasiuni. Vinuri din vița de vie care crește fastuos pe 7 coline magnifice în Stepa Bugeacului din sudul Moldovei”, spune Dumitru, sommelier Vinăria din Vale, despre noua gamă de vinuri.

„Noua gamă celebrează dragostea noastră pentru pământul natal, pentru strămoși și pentru trecut. De acolo izvorăște pasiunea și perseverența noastră, dar mai cu seamă - mândria. Mândria că ne-am născut pe acest petec de pământ și bunăvoința acestuia de a ne dărui soiuri de cea mai bună calitate”, a spus în cadrul evenimentului de lansare Andrian Davidescu.
7 Coline - vinuri nobile care te vor face să revii la origini și adevăr

FETEASCA NEAGRĂ & CABERNET SAUVIGNON
SOIURI: Cabernet Sauvignon / Feteasca Neagră
SOL: Luto-argilos
TIP: Roșu Sec
REGIUNEA: Stepa Bugeacului
VINIFICAȚIE: Maturat în barrique franțuzesc de stejar de 225 L (6 luni)
AROMA: Vișine negre, prune uscate, coacăză, scorțișoară, pâine prăjită, tabac.
CULOARE: Roșu-rubiniu aprins.
GUST: catifelat, fructat, cu note de prune ușor afumate și post-gust lung, armonios cu tentă de vanilie.
ASOCIERI CULINARE: Carpaccio de vită, miel la grătar, rață la cuptor cu glazură, gulaș de porc mistreț.

SAPERAVI & MALBEC
SOIURI: Saperavi / Malbec
SOL: Luto-argilos
TIP: Roșu Sec
REGIUNEA: Stepa Bugeacului
VINIFICAȚIE: Maturat în barrique franțuzesc de stejar de 225 L
AROMA: Fructe de pădure, coacăză neagră, condimente, rodii.
CULOARE: Roșu-rubiniu intens.
GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie.
ASOCIERI CULINARE: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar englezesc.

SAUVIGNON & PINOT GRIGIO
SOIURI: Sauvignon / Pinot Grigio
SOL: Luto-argilos
TIP: Alb Sec
REGIUNEA: Stepa Bugeacului
VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică
AROMA: Agriș, lămâie verde, note minerale, piersică albă, pere.
CULOARE: Pai - verzui cu reflexe aurii.
GUST: proaspăt, fructat, ușor citric și mineral.
ASOCIERI CULINARE: Risotto clasic cu ciuperci porcini, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry.
Temperatura recomandată pentru consum este de +10+12 ̊C.

FETEASCA REGALĂ & TRAMINER
SOIURI: Feteasca Regală / Traminer
SOL: Luto-argilos
TIP: Alb Sec
REGIUNEA: Stepa Bugeacului
VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică.
AROMA: flori de trandafir, piersică albă, grepfrut, caise uscate și note fine de flori de câmp.
CULOARE: Galben pai cu reflexe aurii.
GUST: proaspăt, floral, ușor citric și mineral.
ASOCIERI CULINARE: Piept de vițel cu legume la cuptor, caracatiță aromată la grătar
păstrăv prăjit în unt, creveți la tigaie cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin.
Temperatura recomandată pentru consum este de +10+12 ̊C

ROSÉ
SOIURI: Cabernet - Sauvignon
SOL: Luto-argilos
TIP: Roz Sec
REGIUNEA: Stepa Bugeacului
VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică.
AROMA: Zmeură, căpșuni și note fine florale și de grepfrut.
CULOARE: Culoare roz somon cu nuanțe de petale de trandafir.
GUST: proaspăt, fructat și ușor mineral.
ASOCIERI CULINARE: Dorada la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon.

P.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.