*Acest material este sponsorizat

7 COLINE magnifice din Stepa Bugeacului au dat naștere unei noi game de vinuri la „Vinăria din Vale”

7 COLINE magnifice din Stepa Bugeacului au dat naștere unei noi game de vinuri la „Vinăria din Vale”

Un vin nobil te face să revii la origini și adevăr. Gama 7 Coline de la Vinăria din vale aduce 5 vinuri „plămădite” din strugurii care cresc fastuos pe cele 7 coline magnifice în Stepa Bugeacului din sudul Moldovei. Vinificatorii s-au inspirat pentru aceste vinuri de la bunicul Ilie, care creștea vița de vie, dar ținea și stupi de albine. Anume de la el se trage și pasiunea pentru vin, albinărit și vinificația artizanală. 

Ca și rădăcinile unui stejar falnic, cu zeci de ramificații care s-au prins temeinic în pământ, dragostea pentru vin, la Vinăria din Vale, s-a transmis ereditar din generație în generație. Această pasiune a început cu bunicul Ilie, care a fost un albinar și vinificator artizanal desăvârșit. Măiestria bunicului a fost preluată apoi de noua generație, care continuă îndeletnicirea strămoșului cu perseverență și dedicație, creând vinuri ce deschid inimi și inspiră pasiuni. Vinuri din vița de vie care crește fastuos pe 7 coline magnifice în Stepa Bugeacului din sudul Moldovei”, spune Dumitru, sommelier Vinăria din Vale, despre noua gamă de vinuri.


„Noua gamă celebrează dragostea noastră pentru pământul natal, pentru strămoși și pentru trecut. De acolo izvorăște pasiunea și perseverența noastră, dar mai cu seamă - mândria. Mândria că ne-am născut pe acest petec de pământ și bunăvoința acestuia de a ne dărui soiuri de cea mai bună calitate”, a spus în cadrul evenimentului de lansare Andrian Davidescu. 

7 Coline - vinuri nobile care te vor face să revii la origini și adevăr


FETEASCA NEAGRĂ & CABERNET SAUVIGNON

SOIURI: Cabernet Sauvignon / Feteasca Neagră

SOL: Luto-argilos

TIP: Roșu Sec

REGIUNEA: Stepa Bugeacului

VINIFICAȚIE: Maturat în barrique franțuzesc de stejar de 225 L (6 luni)

AROMA: Vișine negre, prune uscate, coacăză, scorțișoară, pâine prăjită, tabac.

CULOARE: Roșu-rubiniu aprins.

GUST: catifelat, fructat, cu note de prune ușor afumate și post-gust lung, armonios cu tentă de vanilie.

ASOCIERI CULINARE: Carpaccio de vită, miel la grătar, rață la cuptor cu glazură, gulaș de porc mistreț.

 

SAPERAVI & MALBEC

SOIURI: Saperavi / Malbec

SOL: Luto-argilos

TIP: Roșu Sec

REGIUNEA: Stepa Bugeacului

VINIFICAȚIE: Maturat în barrique franțuzesc de stejar de 225 L

AROMA: Fructe de pădure, coacăză neagră, condimente, rodii.

CULOARE: Roșu-rubiniu intens.

GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie.

ASOCIERI CULINARE: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar englezesc.


SAUVIGNON & PINOT GRIGIO

SOIURI: Sauvignon / Pinot Grigio

SOL: Luto-argilos

TIP: Alb Sec

REGIUNEA: Stepa Bugeacului

VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică

AROMA: Agriș, lămâie verde, note minerale, piersică albă, pere.

CULOARE:  Pai - verzui cu reflexe aurii.

GUST: proaspăt, fructat,  ușor citric și mineral.

ASOCIERI CULINARE: Risotto clasic cu ciuperci porcini, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry. 

Temperatura recomandată pentru consum este de +10+12 ̊C.

FETEASCA REGALĂ & TRAMINER

SOIURI: Feteasca Regală / Traminer

SOL: Luto-argilos

TIP: Alb Sec

REGIUNEA: Stepa Bugeacului

VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică.

AROMA: flori de trandafir, piersică albă, grepfrut, caise uscate și note fine de flori de câmp.

CULOARE: Galben pai cu reflexe aurii.

GUST: proaspăt, floral, ușor citric și mineral.

ASOCIERI CULINARE: Piept de vițel cu legume la cuptor, caracatiță aromată la grătar

 păstrăv prăjit în unt,  creveți la tigaie cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin.

Temperatura recomandată pentru consum este de +10+12 ̊C

 

ROSÉ

SOIURI: Cabernet - Sauvignon

SOL: Luto-argilos

TIP: Roz Sec

REGIUNEA: Stepa Bugeacului

VINIFICAȚIE: Recoltare și selectare manuală a strugurilor, vinificați prin metoda clasică.

AROMA: Zmeură, căpșuni și note fine florale și de grepfrut.

CULOARE: Culoare roz somon cu nuanțe de petale de trandafir.

GUST: proaspăt, fructat și ușor mineral.

ASOCIERI CULINARE: Dorada la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon.



P.

P.

Vezi și aceste știri
Năstase susține că lisat unui nou Cabinet de miniștri este pregătită: „Platforma DA are în acest momentul cel puțin trei candidați la funcția de premier”

Năstase susține că lisat unui nou Cabinet de miniștri este pregătită: „Platforma DA are în acest momentul cel puțin trei candidați la funcția de premier”

Aproape toată populația din orașul chinez Wuhan a fost testată la COVID-19 în două săptămâni. Iată câte cazuri pozitive au fost confirmate

Aproape toată populația din orașul chinez Wuhan a fost testată la COVID-19 în două săptămâni. Iată câte cazuri pozitive au fost confirmate

Maia Sandu exclude orice dialog cu PSRM: „Singura soluție bună sunt alegerile parlamentare anticipate”

Maia Sandu exclude orice dialog cu PSRM: „Singura soluție bună sunt alegerile parlamentare anticipate”

Advertoriale
Rozetka.md a livrat în peste 150 de localități din țară. A ajuns și la tine?

Rozetka.md a livrat în peste 150 de localități din țară. A ajuns și la tine?

Întâmpină vara în cea mai bună formă, fără cheltuieli în plus! 5 aparate de fitness, disponibile și acasă

Întâmpină vara în cea mai bună formă, fără cheltuieli în plus! 5 aparate de fitness, disponibile și acasă

Academia Virtuală a Antreprenorilor, o soluție UE pentru instruirea antreprenorilor pe timp de criză

Academia Virtuală a Antreprenorilor, o soluție UE pentru instruirea antreprenorilor pe timp de criză

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
  • Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
    Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Vrei să pleci (din partid), dar nu mă, nu mă iei. Cum își justificau transfugii migrările
  • Radu Lazăr - Endava, succesul în carieră, atitudinea față de crize, provocări și oportunități în IT, management | NOTA DE PLATĂ
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Ne uităm peste gard la vecini, sau ce fac alte state în lupta cu COVID-19
  • Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
  • Meghan Markle s-a expus asupra situației ce se întâmplă în SUA
  • Top 5 cărți noi, care se citesc dintr-o răsuflare
Cele mai populare
  • 1
    Fosta notară a lui Plahotniuc se plânge că e amenințată de apropiați ai lui Platon. Face apel către Dodon și Stoianoglo (VIDEO)
  • 2
    Cutremur resimțit la Chișinău
  • 3
    George Floyd a murit din cauza asfixierii. Polițistul care a ținut genunchiul pe gâtul victimei, pus sub acuzare
  • 4
    O companie din Ucraina cere despăgubiri de milioane de la Guvernul RM: Ar avea legături cu Veaceslav Platon (DOC)
Taguri populare
Autentificare
Creează cont