Potrivit unui comunicat, întrevederea a avut loc la Parlament. Oficialii au discutat despre „situația actuală din Republica Moldova”.

„Pavel Filip a subliniat deschiderea PDM faţă de toţi partenerii externi ai Moldovei, inclusiv Federaţia Rusă, atâta timp cât acestea se bazează pe respect reciproc şi pragmatism. Referindu-se la realităţile politice ale momentului, preşedintele fracţiunii democrate din Parlament a precizat obiectivul PDM de a susţine formarea cât mai rapidă a unei coaliţii de guvernare în Republica Moldova pentru a continua proiectele începute în mandatul anterior”, se arată în comunicatul democraților.

Potrivit informațiilor emise presei, Oleg Vasnețov a evidențiat „disponibilitatea Moscovei de a dezvolta cooperarea moldo-rusă pe filiera parlamentară prin relansarea rapidă a activității grupului parlamentar de cooperare Republica Moldova-Federația Rusă”.

Pentru „o politică externă echilibrată” și pentru restabilirea parteneriatului strategic cu Rusia optează și PSRM, care, de altfel, își dorește formarea unui Guvern funcțional. Totodată, în viitorul Executiv, socialiștii vor să le revină domeniile politicii externe și al apărării.

Anterior, în urma dialogului de la Președinție, socialiștii și democrații au găsit similitudini în abordarea subiectelor sociale. La scurt timp, democrații au venit cu un pachet social pe care, după cum au spus ei, sunt gata să-l discute cu cei interesați să-l implementeze.

Iar un sondaj realizat la comanda PDM arată că majoritatea oamenilor și-ar dori o alianță dintre PSRM și PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!